ΛΙΜΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ,ΕΥΒΟΙΑ,ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ,ΔΙΑΜΟΝΗ,EVIA,NORTH EVIA,HOTELS,ACCOMODATION,BEACH,
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Η γραφικότατη Λίμνη είναι από  τις πιο όμορφες πόλεις της Εύβοιας και  ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της και τα καλντερίμια της. Υπάρχουν πολλά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία διάσπαρτα στη Λίμνη, όπως η σκήτη του Αγίου Χριστόδουλου του Πάτμιου, και ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το λαογραφικό μουσείο της Λίμνης.Στην παραλία της Λίμνης θα βρείτε πολλά γραφικά μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαράκια και φυσικά ατμόσφαιρα διακοπών και χαλάρωσης. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με το όνομα "Ελύμνια", όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, βραδιές κλασσικής, μοντέρνας και λαϊκής μουσικής, προβολές, αθλητικές διοργανώσεις κ.α.

 

ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Λίμνη, Ελύμνιον, Ναυτοσύνη, Πολιτισμός, Ιστορία. Λέξεις απλές αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα αυτής της μικρής πανέμορφης παραθαλάσσιας Ευβοϊκής πόλης.Με τα πρώτα κιόλας βήματα, που ο επισκέπτης θα κάνει στα δρομάκια της πόλης, θα διαπιστώσει ότι κάτι ακαθόριστο την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες Ευβοϊκές πόλεις. Είναι άραγε το νησιώτικο στοιχείο που έντονα εμφανίζεται σε κάθε γωνιά της; Είναι το πνεύμα των προσωπικοτήτων που ανέδειξε στο πέρασμα των χρόνων, και πέρασε ανεξίτηλο σε αντάξιους κληρονόμους; Είναι η προσπάθεια διατήρησης της παλιάς καλής, χαρακτηριστικής και αποκλειστικής προσωπικότητας της πόλης από τους σημερινούς της κατοίκους; Ό,τι πάντως και να είναι, η διαπίστωση αυτή εμφανίζεται κοινή και διαχρονική.
LIMNI,EVIA ISLAND, NORTH EVIA,HOTELS,ROVIES LIMNI
Η σημερινή πόλη της Λίμνης είναι μια τουριστικά εξελισσόμενη κωμόπολη με στοιχεία νησιώτικης παραδοσιακής δόμησης, με ιστορικούς χώρους και μοναστήρια, με πλούσια λαογραφική παράδοση, με φυσική πολλαπλή ομορφιά και με τους καλοκαίρινους δροσάτους αγέρηδες, γρέγους και μαϊστράλια, που ασταμάτητα χαϊδεύουν τις κεραμιδένιες σκεπές και σφυρίζουν τα παλιά παραμύθια της.
Πολλά είναι τα μνημεία (κυρίως βυζαντινά και μεταβυζαντινά), που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος στη Λίμνη. Ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής είναι ένα από αυτά τα μνημεία. Βρίσκεται μέσα στην πόλη. Είναι μικρό εκκλησίδιο κτισμένο πάνω σε ερείπια προγενέστερης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής. Μέσα στο κατώτερο τμήμα του σημερινού παρεκκλησίου βρίσκεται τμήμα αψιδωτού δωματίου με ψηφιδωτό δάπεδο που χρονολογούνται στα τέλη του 5ου μ.Χ. αρχές 6ου μ.Χ. αιώνα
     
λιμνη,βόρεια εύβοια,δωμάτια,διακοπές λίμνη,ΛΙΜΝΗ,ΛΊΜΝΗ ΕΥΒΟΊΑς,

Η σύγχρονη Λίμνη προσφέρει όλες τις ανέσεις σε όσους θέλουν να περάσουν λίγες μέρες ήρεμων διακοπών. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι αλλά ταυτόχρονα καλλιεργημένοι, φιλότεχνοι και έτοιμοι να δημιουργήσουν και να συνδράμουν κάθε είδους πολιτιστική εκδήλωση.
Ξενοδοχεία και. συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων υπάρχουν τόσο μέσα στην πόλη όσο και γύρω απ' αυτήν κυρίως κατά μήκος του δρόμου Λίμνης-Ροβιών. .Θα πρέπει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό πως η Λίμνη είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου και συνιστάται στους επισκέπτες τόσο για εκδρομές σαββατοκύριακου όσο και για ολιγοήμερη ανάπαυλα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου.Οι εποχούμενοι περιηγητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Λίμνη σαν ιδανικό ορμητήριο των εκδρομών και των οδοιπορικών, που θα επιχειρήσουν για να γνωρίσουν ολόκληρη την περιοχή της Β. Εύβοιας.Πολλές ταβέρνες εκτείνονται κατά μήκος της παραλίας εκατέρωθεν του κέντρου της πόλης προσφέροντας κάθε είδους λιχουδιά με πρώτο πιάτο το φρέσκο ψάρι.

LIMNH, LIMNH EYBOIAS, LIMNH EVIA, NORTH EVIA,HOTEL,
Τα «Ελύμνια» είναι ίσως η σημαντικότερη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη Λίμνη. Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά για μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τα μέσα Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου στη πόλη και τα χωριά της Λίμνης. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες εντός και εκτός θαλάσσης, εκθέσεις καλλιτεχνικού και γενικού ενδιαφέροντος και πλήθος άλλες εκδηλώσεις που ποικίλουν ανάλογα με τη χρονιά και την ανεξάντλητη φαντασία των διοργανωτών τους. Τα «Ελύμνια» διοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελυμνίων σε συνεργασία με τους άλλους φορείς και συλλόγους της πόλης. Εκδηλώσεις γίνονται και στη διάρκεια της Αποκριάς με παρέλαση καρναβαλικών αρμάτων και ενός ενδιαφέροντος παιχνιδιού εύρεσης του «χαμένου θησαυρού». Μεγάλη επισημότητα έχει και η μέρα της γιορτής της Παναγιάς της Λιμνιάς (8 Σεπτεμβρίου).
Φωτογραφίες της Λίμνης από την αγροτουριστική μονάδα ΒΑΤΕΡΗ και evia--halkida.blogspot.gr
BACK TO MAIN PAGE